Pride-ruta 2024: Hyttetur med toppturer og breføring

01.03.2024

Pride-ruta 2024:
Hyttetur med toppturer og breføring

Søndag 7. til torsdag 11. juli 2024

Påmelding gjennom DNT Gudbrandsdalen sin nettside

Bli med på skeiv hytte-til-hytte-tur med en helt RÅ topptur underveis! FjellPride på Sota Sæter DNT og DNT Gudbrandsdalen inviterer alle interesserte til å bli med på Pride-ruta 2024.

Turledere er Anita Haugen, daglig leder i DNT Gudbrandsdalen, Silje-Håvard Bolstad, festivalsjef for FjellPride på Sota Sæter DNT, og ytterligere en turleder (navn kommer). I tillegg vil lokalkjent guide Edvin fra Sota Sæter være med oss på toppturen og breføringen.

Pride-ruta er ikke for latsabber! Vi går langs merket tursti, bortsett fra toppturen på dag 2. Det er noe steinete terreng i høyden, og det kan fortsatt ligge en del snø i starten av juli. Denne turen er gradert som ekstra krevende.

Når du har gjennomført Pride-ruta har du grunn til å være stolt! Og på målstreken starter FjellPride på Sota Sæter – hva er vel bedre enn å dra rett på pride-festival sammen med nye og gamle turvenner.

Klikk på kartet for å se større kart:

Turprogram

Søndag 7. juli

Treretters middag og hygge i peisstuggu om kvelden på Sota Sæter. Orientering om turen.

Mandag 8. juli

Fra Lundadalsætre til Trulsbu: 18 km.

Buss fra Sota Sæter til Lundadalsætre om morgenen.

Vi starter turen med en liten stigning, før det flater ut gjennom vakre Lundadalen i behagelig terreng. Lunsj i hytteveggen ved Sauhytta, som er en liten ubetjent hytte. Ved elveutløpet fra Lundadalsvatnet er det gode muligheter for å få fin fisk hvis du tar med fiskestanga! Så ankommer vi Trulsbu, en sjarmerende selvbetjent hytte 1288 moh. der vi skal bo to netter. Felles middag om kvelden.

Tirsdag 9. juli

Denne dagen blir det dagstursekk! Vi skal på en helt rå topptur, og sjekke ut ikke mindre enn to 2000-metringer midt i Breheimen. Vi går fra Trulsbu 1288 moh. og opp til Austre Holåtinden 2043 moh. På toppen er vi omgitt av isbreer og utsikten kan ikke beskrives med ord. Turen går videre litt ned langs fjellryggen og deretter opp til Pride-rutas høydepunkt, Midtre Holåtinden, 2047 moh. Deretter nedstigning til dalen og tilbake til Trulsbu.


Onsdag 10. juli

Fra Trulsbu til Nørdstedalseter: 15 km.

Turen går mot Lundadalsbandet med utsikt mot Holåbreen, før vi fortsetter gjennom Breidalen som er full av spennende fjellvann. Vi tar en kikk innom Medalsbu, en liten nødbu som står åpen hele året. Så fortsetter turen ned gjennom Middalen, der vi nesten kan kjenne lukten av den deilige middagen som venter oss på Nørdstedalseter etter en varm dusj. Dette er en betjent hytte som driftes av Ove Lilleengen, hyttebestyrer og mesterkokk på Sota Sæter. På Nørdstedalseter vanker det også en spennende overraskelse!

Torsdag 11. juli

Fra Nørdstedalseter til Sota Sæter: 24 km.

Denne dagen blir det breføring over fantastiske Fortundalsbreen, med utsikt opp mot majestetiske Tverrådalskyrkja. Etter breen starter nedstigningen gjennom magiske Steindalen, før vi til slutt runder kanten og nyter den storslåtte utsikten over den frodige dalen med Liavatnet. Og på målstreken starter FjellPride på Sota Sæter DNT!

Torsdag 11. til søndag 14. juli: FjellPride på Sota Sæter DNT!

(Er ikke inkludert i Pride-ruta og krever egen påmelding)


Praktisk info

Priser:

DNT-medlem voksen: 4999 kr.

Ikke-medlem voksen: 6000 kr

Depositum ved påmelding: 500 kr

Betaling av depositum ved påmelding og resterende på faktura før 20. juni. Depositumet blir ikke refundert ved avmelding.

Prisen inkluderer:

Fullpensjon på Sota Sæter søndag til mandag, buss fra Sota Sæter til Lundadalsætre, overnatting og mat på Trulsbu fra mandag til onsdag, fullpensjon på Nørdstedalseter fra onsdag til torsdag, turledelse i fire dager og breføring torsdag.

Maks antall deltakere: 12

Kontakt før turen: En av våre turledere vil ta kontakt med deg på telefon siste uka i juni. Dette for å bli litt kjent før turen og avklare evt. spørsmål.

Gradering: Ekstra krevende

Overnatting: Deltagerne bor på 4- 6-sengsrom i egen lakenpose.

Hyttene:

Sota Sæter

Trulsbu

Nørdstedalseter

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Utstyr: Pakkeliste for fjellturer om sommeren


Påmelding

Påmelding gjennom DNT Gudbrandsdalen sin nettside

Påmeldingsfrist: 20. juni. Her er det førstemann til mølla. Det er plass til 12 deltakere pluss turledere.

Betaling ved påmelding og senest 20. juni.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse turen ved å få påmeldte. Dersom vi avlyser turen, vil innbetalt beløp bli refundert. Ved avmelding etter 20. juni må turen betales i sin helhet.

Vilkår for deltakelse på DNT-tur:

Under påmeldingsskjemaet finner du link til vilkår for deltagelse på DNT-tur. Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og godtar vilkårene.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Anita Haugen på tlf. 99712677 eller Silje-Håvard Bolstad på tlf. 93084188.

Bilder fra Pride-ruta 2022. Foto: Silje-Håvard Bolstad