Politisk verksted

01.02.2023

Politisk verksted

Fredag 7. juli kl. 14:00-16:00

Pride er fest - men pride er også protest! De tidligste pride-markeringene i Norge var såkalte punktmarkeringer, hvor man stilte seg opp et sted og framførte politiske budskap verbalt og med plakater. Siden ble det parader, hvor de verbale og visuelle budskapene ble fremført av stadig flere deltagere.

I de senere år har pride blitt en folkefest, og noe av kritikken mot nettopp det har handlet om at pride dermed har mistet den politiske brodden som kjennetegnet de tidligste pridene. Husk at den første priden var et opprør!

På FjellPride har det blitt etablert en pride-parade i naturskjønne omgivelser fra Sota Sæter til Mysubytta. Selv om det ikke er det største publikummet langs akkurat denne løypa bør enhver pride-parade med respekt for seg selv ha politiske budskap i tillegg til regnbuer og fargerike fellesskap. Mange mener at en parade er politisk i seg selv, samtidig er det viktig å huske at en parade er en unik mulighet til å vise støtte til ulike saker og løfte politiske spørsmål ut i offentligheten.

Fredag kan du bli med Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, på paroleverksted på Sota Sæter. Her blir det rom for å diskutere hvilke politiske saker vi ønsker å sette på agendaen under årets FjellPride, i tillegg til å lage plakater og kanskje også ulike rop som kan brukes under turen til Mysubutta. Kanskje planlegger vi også noen stunts til fredag eller lørdag kveld?

Materiell til plakatverkstedet får du på Sota, men ta gjerne med deg noe hjemmefra om det er noe spesielt du tenker kan være nyttig eller fint.

Har du spørsmål eller forslag? Send en epost til inge.gjestvang@gmail.com