Valkyrien Allstars

08.07.2023

Valkyrien Allstars

Lørdag 8. juli kl. 22:00
Aldersgrense 18 år
Billett: kr 450
Treretters middag og billett: kr 1000 (middag kl. 19:00)
Billetten er inkludert hvis du kjøper festivalpass med overnatting
Billettsalg i døra, eller bestill på epost: sota@dnt.no

FjellPride har femårsjubileum, og Valkyrien Allstars er høydepunktet på årets festivalprogram! Vi gleder oss stort til bandet entrer scenen lørdag kveld.

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et helt særegent uttrykk de ikke deler med noen.

Siste studioalbum i rekken «Slutte og byne» vant Spellemannsprisen 2020 i kategorien Vise, og ligner mistenkelig på pop-musikk. For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk. Tittelsporet med samme navn ble raskt nærmest et mantra for folket fra sør til nord, og albumet ble hyllet som utgivelsesårets beste album på de fleste lister med strålende kritikker fra landets største medier.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene som forblir en evig kjærlighet og mysterier som aldri løses. Både på plate og live vanker energi, inderlighet, og overraskende vendinger på en seng av det som vanskelig lar seg simulere: gnistrende samspill.

Musikkmagasinet, Klassekampen - Tore Renberg:
«Et mesterverk» (Månedens album i oktober)

Romsdals Budstikke - Tor Hammerø (Terningkast 6)
«Tøft, upolert, inderlig og ekte»

Dagsavisen - Mode Steinkjer (Terningkast 5)
«Forener det beste fra mange verdener»

Aftenposten - Eivind August Westad Stuen (Terningkast 5)
«Folkemusikk for fremtiden»